28.02.2022

İlçe Müftümüz

Hüseyin ERGEN

1969 yılında Konya İli Çumra İlçesi Karkın Kasabasında doğdu. İlkokuldan sonra Uluırmak Nuraniye Erkek Kur'an Kursunda hâfızlığını ikmâl etti. 1990 yılında Konya İmam Hatip Lisesini ve 1995 yılında da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.  1998 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

1988 yılında Din Görevliliğine başlayan Hüseyin ERGEN ardından İlçe Müftüsü olarak 1998 yılı Kars Digor, 2001 yılı Niğde Çiftlik, 2006 yılı Şanlıurfa Siverek, 2009 yılı Konya Sarayönü İlçe Müftülüklerinde bulundu.

Tamamlamış olduğu yurtdışı görevinin ardından  Uşak İli Eşme İlçe Müftülüğü görevine atanan ve halen bu görevini yürüten Hüseyin ERGEN evli ve üç çocuk sahibi olup  Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca ve ileri derecede Arapça dillerini bilmektedir.

Hüseyin ERGEN

EŞME İLÇE MÜFTÜSÜ