22.10.2024

İl Müftümüz Burhan Çakır, Hz. Hatice Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nu Ziyaret Ederek, Hafızlık Eğitimi Alan Kız Öğrencilerle Bir Araya Geld

İl Müftümüz Burhan Çakır, Müftülüğümüze bağlı Hz. Hatice Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek, burada hafızlık eğitimi alan kız öğrencilerle bir araya geldi.
Müftümüz, öğrencilerle sohbet gerçekleştirirken, hafızlığın İslam'daki yeri ve önemine vurgu yaptı. Konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin manevi bir sorumluluk olduğunu belirten Burhan Çakır, hafızlık sürecinin sabır, azim ve disiplin gerektirdiğini dile getirdi. Ayrıca hafız olan bireylerin topluma dini ve ahlaki anlamda önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Ziyareti sırasında öğrencilerle sohbet eden İl Müftümüz, genç hafız adaylarına tavsiyelerde bulunarak, bu kutsal görevi başarıyla tamamlamaları için gayret etmeleri gerektiğini hatırlattı. Hafızlığın sadece ezberden ibaret olmadığını, aynı zamanda Kur'an'ın ahlakıyla hayatlarını şekillendirmenin önemine de dikkat çeken İl Müftümüz Burhan Çakır, bu yolda ilerleyen öğrencilerin gelecekte topluma örnek bireyler olarak yetişeceğine inandığını belirtti.
Ziyaret, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile son bulurken, İl Müftümüz, Hz. Hatice Kur'an Kursu yöneticilerine, kursta görev yapan Kur'an Kursu öğreticilerine ve kurs personeline hafızlık eğitiminde gösterdikleri özveri için teşekkür etti.