07.03.2022

4-6 KURSLARI

​Kıymetli Sivaslı Halkı!

Bilindiği gibi Türkiye’de okul öncesi eğitim mecburi hale gelmiştir. Bu çerçevede faaliyet gösteren Diyanet İşleri Başkanlığına ( müftülüklere) bağlı 4-6 Kur’an Kurslarında öğrenci olan yavrularımızın aynı zamanda okulların bünyesinde bulunan Ana Okulu öğrencisi ile aynı konumda olduğu, Milli Eğitim “e okul” sisteminde kayıtlarının bulunduğu, bu kurstan sonra (eğer yaşını tamamladı ise) ilkokul 1. sınıfa doğrudan kayıt yaptırma konumunda olduğu, bizim kurslarımızın dışında bir anaokuluna gitme zorunluluğunun olmadığı bilinmelidir. Üstelik Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş  kurslarında, her zamanki gibi günümüz toplumunda daha da lüzumu hissedilen ahlaki prensipler daha planlı olarak öğretilmektedir. Diğerlerinde mevcut olmayan öğretici unsurlarla da desteklenmiş, çocuğumuzun zeka gelişimi açısından daha faydalı bir eğitim sahibi olduğu unutulmamalıdır. Bu bilgiyi lütfen etrafınızda bulunan kişilerle de paylaşmanız memnuniyet sebebidir. Her kese sağlıklı huzurlu güler dileriz.