14.12.2023

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge "Hz. Mevlana ve Vuslat" Konulu Bir Konferans Verdi

İl Müftülüğümüzce Mevlana Haftası münasebetiyle bir konferans düzenlendi. AKM'de yapılan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz Burhan Çakır'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından misafir konuşmacı olarak programa katılan Konya İl Müftüsü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Öge "Hz. Mevlana ve Vuslat" konulu konferansıyla katılımcılara hitap etti. Konuşmasında gönül insanı Mevlana'nın hayatından bazı kesitleri, onun vahdet merkezli inanç tasavvuru, insanı ve hayatı anlama ve anlamlandırma, İslam'ın hoşgörü medeniyeti olması noktasındaki yaklaşımlarını paylaşan Prof.Öge; hitabının sonunda Mevlana'nın vasiyetini hatırlattı. Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfü Özav, Uşak İl Jandarma Komutan Vekili, İl Protokolünün Değerli Üyeleri, İlçe Müftüleri, Sivil toplum kuruluşları ile basınımızın değerli temsilcileri, Din Görevlisi ve gönüllüsü personelimizin katıldığı programa halkımız da yoğun ilgi gösterdi.

Başta konuşmaları ile bizleri Mevlana iklimine taşıyan Sn. Prof Dr. Ali ÖGE hocamız olmak üzere katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.