17.03.2016

BANAZ’DA “AİLEDE SEVGİ, SAMİMİYET VE SADAKAT” KONULU KONFERANS

BANAZ’DA “AİLEDE SEVGİ, SAMİMİYET VE SADAKAT” KONULU KONFERANS Uşak İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu Aile Haftası münasebetiyle Banaz ilçesinde “Ailede Sevgi, Samimiyet ve Sadakat” konulu konferans düzenledi. 20.05.2014 tarihli konferans Banaz İlçe Tarım Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Kuran-ı Kerim tilaveti ile Soma’da meydana gelen maden faciasında vefat eden maden işçileri için okunan Mevlid-i Şerif ile başlanıldı. Mevlid-i Şerif ve duaların ardından Uşak İl Müftülüğü Vaizi Pınar ÖZTÜRK “Ailede Sevgi, Samimiyet ve Sadakat” konulu konferansında şunları dile getirdi: “Sağlıklı ve Dindar bir toplumun en önemli dinamiği ailedir. Elbette ki ailedeki kutsi değerlerin oluşmasında ve devamında eşlerin her ikisinin de sorumlulukları vardır. Ailede sevginin, sadakatin ve samimiyetin tesisinde cennetin ayakları altına serildiği annelere de oldukça önemli sorumluluklar düşmektedir. Aile fertlerinin yuvaya bağlılığı ve aile bireylerinin birbirlerine olan sevgi ve samimiyetinin artmasında, eşler arası sadakatin oluşmasında ve bunların neticesinde huzurlu bir ailenin inşası ve temiz bir neslin yetişmesinde sevgi ve şefkat madeni olan annelerin sorumlulukları oldukça büyük kıymet kazanmaktadır.” Konferansta ailede sevgi ve samimiyeti arttıracak ‘yalan söylememe, sürekli olumsuz eleştirilerle tenkitlerle ve kırıcı cümlelerle muhabbet ve samimiyete zarar vermeme, güler yüzlü güzel sözlü olma, eşlerin birbirlerini oldukları gibi de kabullenebilmesi vb.’ konulara değinildi. Program bilgi yarışması, hediye takdimleri ve ilahilerle sona erdi.