22.02.2019

Çanakkale Şehitlerine İsimli Ezbere Şiir Okuma Yarışması Düzenlenecektir.

1- Yarışmada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale

Şehitlerine isimli şiiri ezbere okunacaktır.

2- Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden lise

öğrencileri katılabileceklerdir. Son başvuru tarihi 13 Mart 2019 olarak belirlenmiştir. Başvurular ilçe müftülüklerine bireysel başvuru ile gerçekleştirilecektir. Yarışma il ve ilçe Müftülüklerince yapılacaktır.

3- İlçe Müftülüklerince düzenlenecek yarışma "Milletin sesi Mehmet Akif” teması ile 12 Mart istiklal Marşının Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü" vesilesiyle 15 Mart 2019 cuma günü yapılacak ve ilçe birincileri belirlenecektir.

4- İl Müftülüklerince final yarışması “Çanakkale Ruhu” temasıyla “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. Yılı vesilesiyle 22 Mart 2019 Cuma günü ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılmı ile yapılacaktır.

5- Yarışma neticesinde dereceye giren öğrenciler İl ve İlçe Müftülükleri tarafından ödüllendirileceklerdir. İl birincileri yarım altın ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar çeyrek altın ile İl Müftülüklerince; İlçe birincileri çeyrek altın ile ikinci ve üçüncü olanlarda İlçe Müftülüklerince sürpriz ödüllerle ödüllendirileceklerdir.

6- Yarışmacılar, başvuru ve sınav esnasında öğrenci (lise) olduğunu belirten belgeyi ve TC. Kimlik Kartını yanında getireceklerdir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen hiçbir öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.