23.10.2024

Ekim Ayı Manevi Danışmanlar Toplantısı Gerçekleştirildi

Ekim ayı Manevi Danışmanlar Toplantısı, Hz. Hatice Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nda İl Müftüsü Burhan Çakır'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya, İl Müftü Yardımcıları Yusuf Savuran ve Şeyda Bertan Uysal’ın yanı sıra Din Hizmetleri Şube Müdürü, İl Gençlik Koordinatörü ile KYK Yurtları ve Gençlik Merkezlerinde görev yapan manevi danışmanlar katıldı.
Toplantının ana gündem maddesi Ekim ayı boyunca gerçekleştirilen manevi rehberlik faaliyetlerinin değerlendirilmesi oldu. Katılımcılar, gençlerle yapılan çalışmalar, yurtlarda ve gençlik merkezlerinde yürütülen programlar hakkında bilgi paylaşımında bulundular. Faaliyetlerin etkili bir şekilde sürdürülebilmesi için yaşanan soru ve sorunlar ele alınarak çözüm önerileri üzerinde istişareler gerçekleştirildi.
İl Müftüsü Burhan Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada manevi danışmanlığın toplumun manevi hayatına yaptığı katkılara dikkat çekti. Çakır, gençlere yönelik yapılan bu hizmetlerin önemine vurgu yaparak, manevi danışmanların görevlerini yerine getirirken gösterdikleri özveri ve hassasiyetin altını çizdi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde yürütülecek faaliyetler ve planlamalar hakkında da detaylı değerlendirmelerde bulundu.
Toplantı, önümüzdeki dönemin planlanması ve İl Müftüsü Çakır’ın manevi danışmanlık hizmetlerine dair yaptığı genel değerlendirme konuşmasıyla sona erdi. Müftü Çakır, toplantıya katılan tüm manevi danışmanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.