26.09.2023

İl Müftümüz Burhan ÇAKIR’ın "Mevlid-i Nebi Haftası" kutlama mesajı

Değerli Hemşehrilerim!

26 Eylül Salı gecesini Çarşamba gününe bağlayan gece tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyamızı teşrif eden Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in Mevlid-i şeriflerinin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Mevlid-i Nebi’nin, ülkemiz, gönül coğrafyamız, bütün İslâm âlemi ve topyekün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

O, rahmet ve merhamet peygamberidir, canlı-cansız tüm yaratılmışlara rahmet olarak gönderilmiştir. Rabbimiz, insanlık âlemine yaratılış gâyesini, hayâtın anlamını ve imtihân boyutunu O’nun aracılığıyla öğretmiştir. Rasûlullah (s.a.v.), insanlığı bir olan Allâh’a inanmaya, kulluk, sadâkat, samimiyet, ihlâs ve istikamet gibi yüce değerlerle hayatını tezyîn etmeye çağırmıştır. Onun dünyaya gelişi, ölüme hayat, zulme adâlet, cehâlete bilgi, vahşete merhamet, düşmanlığa barış ve selâmet olmuştur. Karanlıklar içerisinde kaybolan insanlık, onun gelişiyle yeniden yolunu ve istikâmetini bulmuştur. Dünyanın karmaşasında katılaşan kalpler, onun şefkât pınarıyla yeniden yumuşamıştır.

Bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl kutlanan Mevlid-i Nebi haftası vesilesi ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Başkanlığımızca bu senenin Mevlid-i Nebi Haftası teması “Hz. Peygamber, İman ve İstikamet” olarak belirlenmiştir.

Hafta boyunca yapacağımız etkinlikler çerçevesinde; tüm Türkiye’de müftülüklerin düzenleyeceği programlarda; Peygamber Efendimizin mescitte/camide sunduğu irşat faaliyetleri hatırlatılacak, konferans, ziyaretler, yarışmalar ve pek çok farklı etkinliklerle vatandaşlarımızın hafta boyunca kandilin manevi ikliminde buluşmaları sağlanacaktır. Camilerde ve yapılan diğer programlarda birlik ve beraberlik içinde istikamet üzere olma noktasında ülkü birliğimizi yenileyecek; Hz. Peygamberi anmak ve anlamak, O’nun güzel örnekliğinde gönül dünyalarımızı yeniden yapılandırma gayreti içinde olacağız.

Bu kapsamda Mevlid gecesi Ulucami’deki Mevlid Kandili özel programı başta olmak üzere Fatih Ünal Cami’inde 27Eylül Çarşamba günü saat 11:00’de düzenlenecek olan ‘Cami-Kadın-Aile Buluşması’ ve 28 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da Kadınlara Yönelik Konferansa ve camilerimize kadınlarımızı, küçük-büyük aile fertlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Ayrıca Başkanlığımızın hazırladığı görsellerin sosyal medya mecralarında paylaşılmasıyla “Peygamberimizin çağrısının; ibadete ve kurtuluşa, imana ve istikamete, güzel ahlaka, iyiliğe, doğruluğa, takvaya ve huzura” olduğu hatırlatılarak bir farkındalık oluşturulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Uşak’ımızın, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyor; Mevlid-i Nebi’nin dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına, istikametimizin Allah rızası olduğunu hatırlamamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Burhan ÇAKIR / Uşak İl Müftüsü