19.04.2019

Müftümüzün Berat Kandili Mesajı

Berat Gecemiz hayırlı olsun.

Bu gece Şaban ayının 15. günü gecesi..  Peygamber efendimizin orijinal ifadesi ile Şaban ayının yarısı olan günün gecesi… Bu vakit geldiğinde “gecesini ibadetle geçirin gündüzünde de oruçlu olun” buyurmuş.

Dini kaynaklara baktığımızda kendisine işaret edilerek hakkında açıklama ve teşvik yapılan Kadir Gecesinden sonra Berat Gecesi geliyor.

Kul olarak Allah'a karşı içinde olmamız gereken yakınlaşma, rızasını kazanma ve affına nail olma arayışı duygularını canlandıran böyle geceleri fırsat bilip manevi havayı teneffüs etmeye çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle özellikle Karahallı’ lı hemşerilerimizin, tüm milletimizin ve İslam âleminin Berat gecesini tebrik ediyorum. Cenabı Haktan bu gece de yapılacak duaları kabul etmesini, milletimizi ve İslam âlemini bağışlamasını, özellikle genç kardeşlerimizin bahtlarının açık, kısmetlerin hayırlı olmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devamını niyaz ediyorum.

Abdullah ŞEN

İlçe Müftüsü