02.11.2016

Personelimize Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerisi Eğitimi Verildi

Uşak Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Uşak merkezde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Alan Eğitimi “yapıldı. 01.11.2016 tarihinde saat 8:30- 12:45 arasında yapılan programa Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Programda ”Afet Nedir? Hangi Durumlar Afet Kabul Edilir?” konusu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Şef Nazir Şafak YILDIRIM, “ Psikolojik İlk Yardım ve Toplumu Harekete Geçirme“ konusu, Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Umut Bilgin KOÇAK, “Afetlerde Psiko- Sosyal Desteğin Tanımı ve P-S Müdahalenin Aşamaları” konusu, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah MERT, Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü’min Portresi “İl Müftüsü Fuat ALTINDAŞ“ Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri“ Din Hizmetleri Uzmanı Şenay YAMAN tarafından sunuldu.  Aynı program Kasım ayı sonuna kadar bütün ilçe müftülüklerinde de gerçekleştirilecektir.