22.09.2016

T.C.

UŞAK VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı     :  25132606- 902/1703                                                                 22/09/2016

Konu  : Kur’an Kursu Geçici  Öğreticilik Sınav İlanı.

UŞAK İL MÜFTÜLÜĞÜ KUR’AN KURSLARI

GEÇİCİ ÖĞRETİCİLİK SINAV İLANI

İlimiz ve İlçe Müftülüklerimize bağlı aşağıda isimleri belirtilen Kur’an Kurslarında 2016-2017 eğitim öğretim yılında “Bayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” olarak görev yapmak üzere aşağıda belirtilen şartları taşıyanlar arasından sınav sonucuna göre görevlendirme yapılacaktır.

MÜRACAAT ŞARTLARI

1. Müracaatçılarda en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olup,  KPSS (DHBT) ye girmiş ve 60 puan üzeri almış olmak şartı aranacaktır.
  2. Müracaatlar 21/09/2016 başlayıp, 05/10/2016 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecektir.
  3. Müracaatçılar İl Müftülüğüne son başvuru tarihi mesai bitimine kadar bizzat yapılacak, (başvuru dilekçesinde Merkez İlçe veya hangi İlçede görev almak istediğinin belirtilmesi zorunludur) müracaat esnasında dilekçeye DHBT sonuç belgesi, öğrenim belgesi ve durum beyanı eklenecektir. (Faks veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.)
  4. Sınav: Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Okuma, Ezber, Temel İlmihal Bilgisi, Pedegojik Formasyon, Kavrama ve Muhakeme Etme, Liyakat ve Temsil Kabiliyeti konularından yapılacaktır.
  5. Müracaatların sıralaması isim alfabetik sıralamasına göre yapılacaktır.
  6.  Ekteki listede belirtilen Münhal Kur’an Kursları dışında ihtiyaç duyulduğu takdirde listedeki sıralama doğrultusunda geçici görevlendirme yapılacaktır.
  7. Başarılı sayılmak için mülakat sınavında en az 70 puan alınması esastır. Başarılı olanlar; ihtiyaç durumuna göre sözlü sınav puan sıralaması esas alınarak; merkez İlçe veya hangi İlçe için sınava girdi ise o Merkez ilçe veya  ilçede ekteki listede münhal bulunan kur’an kurslarında geçici olarak görevlendirilecektir.
  8. Mülakat puanlarının eşit olması durumunda DHBT sınav puanlarına göre sıralama yapılacak olup eşitliği halinde çekilecek kur’a sonucu belirlenecektir.

SINAV YERİ, TARİHİ VE SAATİ

İl Müftülüğü                                       06/10/2016      Perşembe         09:00 (Mrk.Fatih Kur’an Kursu)

İlgililere ilânen duyurulur. 21/09/2016

Adres: İl Müftülüğü 64100  / UŞAK                                                       Bilgi İçin: Salih DOĞU            Tel:(276) 2231268-69 Fax: (276) 2231284                                                                         V.H.K.İ